12Petdeset Mb/s

Produkcija: Fabien Prioville Dance Company, tanzhaus nrw Dusseldorf
Avtor: Fabien Prioville
Koreografija: Fabien Prioville


Foto: Arhiv Center kulture Španski borci

Plesna instalacija mešanih tehnologij.

Plesna instalacija obravnava kompleksne procese sledenja podatkov posameznikov - štirje plesalci fabien prioville dance company se podajo na samostojno raziskavo sodobnih podatkovnih procesov skozi koreografijo in poskušajo odgovoriti na vprašanje, kako se neprestanemu zbiranju naših informacij sploh lahko ognemo, ali celo upremo. Skozi medij sodobnega plesa abstrahirani procesi virtualne izmenjave fizično in estetsko zaživijo.

Koreografija dobi interaktivno formo z vključitvijo mobilne aplikacije, ki je bila razvita v sodelovanju z ekipo MIREVI na Univerzi za uporabne znanosti v Düsseldorfu. Aplikacija občinstvu zagotavlja ozadje o videnem, informacije o predstavi in njenih izvajalcih, del informacij presega mejo intimnosti. Prostor odra postane dostopna akcijska cona, v kateri gibanje plesalcev deluje kot surovi podatki, poslani neposredno na pametne telefone občinstva, informacije pretvorjene v znanje. Koreografska celota temelji na treh fenomenih večplastne tehnologije: zajemu gibanja, QR kodah in NFC oznakah, vsak od teh zahteva svoj pristop, svojevrsten interaktiven proces.

"Večinoma me zanima tehnologija, ki jo imajo ljudje v rokah. To postaja že poklic. Kako tehnologija vpliva na naše življenje, naše odnose? Če v središče postaviš, kaj ljudje uporabljajo, ne kaj vedo, se nenadoma dotakneš drugačnega občinstva." Fabien Prioville

Zasedba

Asistentka koreografije: Azusa Seyama Prioville
Glasba: Otacílio Melgaço
Kostumografija: Uta Meenen
Sledenje gibanja: Ben Fisher, Niklas Tluk
Razvoj aplikacije: Alexander Giesbrecht, Calvin Huhn
Omrežna infrastruktura: Daniel Glomberg
Oblikovanje uporabniškega vmesnika: Kim Tischer
Tehnična usmeritev: Alexander Giesbrecht

Nastopajo: Kino Luque, Francesca Ciaffoni, Tijana Prendović, Tommaso Bertasi


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/12petdeset-mb-s