Popolni tujci

Produkcija: Šentjakobsko gledališče Ljubljana, SKPD F. B. Sedej
Avtor: Paolo Genovese, Jasmin Kovic
Režija: Jasmin Kovic


Foto: A. Košir

Komedija po motivih filma.

»Vsak od nas ima tri življenja: eno javno, eno zasebno in eno skrivno.« (motto filma Popolni tujci)

Eva in Rocco, že leta poročena, a v krizi, se odločita organizirati večerjo in nanjo povabiti nekaj svojih starih prijateljev: Cosima in Bianco, ki sta se nedavno poročila, on je taksist in ona je veterinarka, ki si močno želita imeti otrok; Leleja in Carlotto, prav tako v močni zakonski krizi, deset let poročena in imata dva otroka; Peppeja, ločenega in brezposelnega nekdanjega učitelja športne vzgoje, ki je obljubil, da bo svojo novo partnerico Lucillo predstavil svojim prijateljem, ki pa se večerje ni mogla udeležiti zaradi hude vročine. Večer zaznamuje lunin mrk, katerega začetek sovpada z začetkom večerje.

Pogovor nanese na nekaj znancev, ki so se pred kratkim razšli, potem ko je žena odkrila sporočila, ki si jih je mož izmenjeval z ljubimko. Navdihnjena s to anekdoto se Eva odloči predlagati družbeni eksperiment: svoje mobilne telefone bodo vsi položili na mizo in na glas prebrali vsebino vsakega sporočila ali se prek zvočnika javili na vsak telefonski klic, ki bi ga prejeli v tem večeru.

Igra se prične precej nedolžno, toda kmalu situacija uide izpod nadzora. Predloga po uspešni italijanski filmski komediji ima izrazit odrski značaj in je polna nepričakovanih obratov, komičnih zapletov, a tudi grenkih spoznanj, ki so posledica življenja s pametnim telefonom.

Zasedba

Prevajalka, scenografka, avtorica glasbene opreme: Jasmin Kovic
Kostumografka, oblikovalka maske in frizur: Rina Grošelj
Oblikovalec svetlobe: Gregor Törner
Oblikovalec zvoka: Miha Vlaj

Nastopajo:

Luka Beljan – Peppe, nezaposlen
Samo Ravnikar
– Lele, pravnik
Anja Glušič – Carlotta, mati dveh otrok
Žiga Medvešek – Cosimo, taksist
Maja Ferkulj – Bianca, veterinarka
Tjaša Valentinčič Rudolf – Eva, psihoterapevtka
Miha Zemljič – Rocco, lepotni kirurg

Glasovi: Lili Bačer Kermavner, Tone Bertoncelj, Ven Flajs, Anja Garbajs, Kaja Jordan, Srečko Kermavner, Urška Koželj, Rok Pirnat, Elias Rudolf, Tomaž Urgl, Janez Usenik

Prvič na Šentjakobskem odru


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/popolni-tujci-1