O snegu in ljubezni

Produkcija: Slovensko stalno gledališče Trst, Zavod Godot
Avtor: Po romanu Kratki roman o snegu in ljubezni Marka Sosiča
Režija: Tadej Pišek
Koreografija: Mojca Špik, Inan Du Swami


Foto: Luca Quaia / SSG Trst

Krstna izvedba predstave Slovenskega stalnega gledališča in Zavoda Godot O snegu in ljubezni je adaptacija istoimenskega kratkega romana Marka Sosiča.

Predstava tolmači poetično govorico tržaškega pisatelja ter z uporabo plesa in glasbe predstavlja pripoved o kompleksnih in problematičnih družinskih odnosih.

Roman zaznamuje sobivanje različnih nivojev dogajanja, konkretnih dejanj, misli in spominov, ki obravnavajo odnose z različnih zornih kotov. Prav tako se uprizoritev gibal med monodramo, plesno predstavo in koncertom.

Tadej Pišek je o vsebinah besedila napisal: »Kratki roman o snegu in ljubezni je v svoji sporočilnosti vedno bolj aktualen, pomemben. Dejstvo, da fašizem in sovraštvo v našo družbo brezsramno vstopata skozi glavna vrata in se naseljujeta v razmišljanje in jezik slehernega izmed nas, je strašljivo in je o tem nujno potrebno spregovoriti. Z Markom sva se večkrat pogovarjala, da bova nekoč ta roman postavila na oder, zato naj ta predstava zazveni kot moj poklon velikemu literatu in še večjemu človeku.«

Zasedba

Adaptacija teksta: Tadej Pišek
Glasba: Marjan Peternel

Nastopajo: 

Tadej Pišek
Mojca Špik
Inan Du Swam
Marjan Peternel

Krstna uprizoritev


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/o-snegu-in-ljubezni