Orient ekspress

Produkcija: KUD Baladar
Avtor: Alja Shaar in Ines Kočar


Foto: Arhiv Center kulture Španski borci

Predstava trebušnega plesa 

Koreografinji in plesalki Alja Shaar in Ines Kočar vabita na novo predstavo orientalskega plesa. Tokratni, že 10 projekt, vas bo popeljal z najbolj slovitim od vseh vlakov. Pridružite se Orient ekspressu, naj vas v ritmih glasbe popeljemo na popotovanje od osrčja Evrope pa vse do Carigrada in še dlje, do daljne Indije.

Plesna predstava Orient ekspress je rezultat celoletnega dela s plesalkami različnih starosti in plesnega znanja. Na odru se jih bo predstavilo več kot 50, starih od 15 pa vse do 76 let. S pomočjo plesa bodo gledalcem približale bogato plesno tradicijo arabskih narodov, obenem pa častile žensko energijo. Kot Orient ekspress, ki v kolektivni domišljiji uteleša zlato dobo potovanj, se bodo v predstavi spomnili zlate dobe orientalskega plesa, ko so plesalke kraljevale na egiptovskih gledaliških odrih in filmskih platnih. To pa ni vse, gledalce čaka bogata paleta plesov: od tradicionalnih egiptovskih plesov do moderne fuzije orientalskega in sodobnih plesov. Predstavo bodo še dodatno popestrili posebni gostje, The Show Cats. Skupina pleše na glasbo, ki je zaznamovala sredino prejšnjega stoletja. S kostumi in gibi pričarajo vzdušje in energijo glasbe, na katero plešejo. Obeta se torej pravo razkošje barv in stilov!

Da bi zadovoljili vse čute, bodo ob koncu predstave obiskovalci lahko poskusili tudi značilne arabske dobrote, ki jih bo pripravil lokal Abi Falafel, znan po dobrotah Bližnjega vzhoda.


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/orient-ekspress